Kako nositi statement nakit

Nakit ima jednu neobičnu moć – on može učiniti prosječnu kombinaciju prekrasnom, ali može i uništiti izvrstan odjevni odabir. To je pogotovo istina kada se radi o statement nakitu. Ako ste žena koja voli pratiti trendove, te se želite uključiti u trenutnu modu nošenja velikog i uočljivog nakita, za vas smo pripremili kratak vodič koji će vam dati nekoliko naputaka za nošenje statement nakita.

Ukoliko želite nositi nakit koji je velik, šaren i upadljiv, važno je da se dok ga nosite osjećate samouvjereno i lijepo. Sukladno tome birate samo one komade koji čine da se osjećate odlično. To će se na vama vidjeti, te je to jedini način za nositi takav nakit na pravi način. Ako se dok nosite komad nakita osjećate jadno ili ružno, to će se na vama i vidjeti. Jedno od pravila za nošenje nakita općenito jest to da vi nosite njega, a ne on vas – dakle za njega vam je potrebna osobnost.

Važan savjet što se tiče statement nakita jest to da ne bacite ne sebe bilo što što vidite u izlogu ili na reklamama. Ono što dobro stoji jednoj osobi ne mora dobro stajati drugoj. Kada je nakit u pitanju, važno je birati za sebe. Ako inače volite minimalizam, onda je za vas dobar odabir jedan malo veći komad minimalističkog nakita kako bi se postigao efekt koji bi netko drugi postigao šarenom ogromnom ogrlicom. Isto tako umjesto šarenim perlica na nakitu, vi možete odabrati bijele ili crne – izbora ima mnogo.

Zadnji savjet koji ćemo vam dati vezan je uz odabir naušnica i ogrlica. Ako ste se odlučili za kombinaciju statement ogrlice i naušnica, onda morate imati na umu da je pametno odabrati jednostavno prstenje i narukvice. Isto tako, ako niste sigurni pristaju li naušnice i ogrlica zajedno, bolje je odlučiti se samo za jedno od tog dvoje. Zapamtite – nakit nije nešto s čim je pametno pretjerivati.